28. joulukuuta 2015

Popcorn-matto

Yhden joululahjan ehdin tekemään itse, vaikka tarkoitus oli aloittaa ajoissa ja saada aikaiseksi yhtä ja toista. Ystäväni on toivonut minulta pientä virkattua mattoa. Ystävälle joulupakettiin valmistui Popcorn-matto tumman sinisestä ontelokuteesta. Ohje on Lämmin ilo -blogista.. Muutaman kierroksen virkkasin extraa, jotta matosta tuli sopivan kokoinen.







Heti kun innostuu taas virkkaamaan, niin käsi alkaa kipeytyä, eikä käsityöt etene. Nyt täytyy vähän pitää virkkaamisesta taukoa ja lepuuttaa kättä.

14. joulukuuta 2015

Salmiakkihimmeli

Viime vuonna kaverini kanssa valmistimme himmelit hyvissä ajoin ennen joulua. Viime vuonna ohuiden pillien metsästys oli haastavaa, mutta tänä vuonna valikoimaa on ollut runsaasti. Ostin Tampereen kädentaitomessuilla piipahtaessani kolmenlaisia pillejä. Mustat ohuet pillit ovat silti suosikkejani ja niistä valmistui tämä Salmiakkihimmeli.






Ohje himmeliin löytyi Kotivinkin nettisivuilta. Ohje on selkeä ja jokainen onnistuu varmasti. Tekemiseen kului useampi tunti, mutta yhden illan aikana himmeli valmistui. 
'



Himmelille löytyi paikka olohuoneesta, jossa oli vapaa lamppupistoke koukkuineen. En olisi halunnut laittaa kattoon koukkua tai muuta kiinnikettä erikseen himmeliä varten. 

Koristeiden laittamisen myötä on joulukin askeleen lähempänä. :)



12. joulukuuta 2015

Joulukortit

Kävin ensimmäistä kertaa tänä vuonna Tampereen kädentaito-messuilla ja sieltä tarttuikin mukaani askartelutarvikkeita ja ideoita joulukortteja varten. Lumihiutale rei'itin oli yksi löydöistäni ja sille on käyttöä varmasti joka vuosi. 








Tämmöisiä kortteja meiltä lähti postiin tänä vuonna. Yksinkertaisia ja nopeasti toteutettavia.


8. joulukuuta 2015

Virkattu pyöreä matto

Kotona ei vielä ollut ainuttakaan virkattua pyöreää mattoa. Aiemmin tehdyt ovat menneet lahjoiksi. Virkkasin maton Molla Millsin Virkkuri- kirjan tutulla ohjeella. Mattoja on mukava virkata, kun työ etenee nopeasti. Harmittavaa on se, että käsi kipeytyy pitkään virkatessa raskasta matonkudetta.









Matto löysi paikkansa uuden kodin vessasta. Blogin hiljaisuus onkin osittain johtunut muutosta ja siitä johtuneista kiireistä.