17. tammikuuta 2016

Kevättä odotellessa - tuubihuivi

Vuosi on vaihtunut ja päivät alkaa olla pikku hiljaa pidempiä. Kevättä odotellessa ompelin trikookankaasta tuubihuivin. Kangas erottui edukseen Eurokankaan kilolaarista. Hintaa ei jäänyt kangaspalalle kuin n. 10€ ja tästä palasta sai kaksi huivia. Välillä on mukava tarttua ompeluprojektiin neulepuikkojen sijaan.





Ensin leikkasin kankaan kahtia kahta huivia varten. Taittelin kankaan pitkittäin oikeat puolet vastakkain. Saumurilla hurautin pitkät sivut yhteen. Sen jälkeen käänsin huivin oikein päin. Putkeksi yhdistin huivin päädyt oikeat puolet vastakkain ja ompelin saumurilla niin pitkälle kun pystyi. Lopuksi viimeisen sauman ompelin ompelukoneella oikealle puolen. Ainut ommel joka jäi näkyviin, mutta hyvin piiloutuu huivin kuvioon.

Ompelukoneella kokeilin ihan ensiksi trikookankaan ompelua, mutta en löytänyt siitä joustavaan kankaaseen sopivaa suoraa ommelta. Saumuri osoittautui paremmaksi vaihtoehdoksi.

Ennen kääntöaukon ompelua

Simppeli ja helppo ompelutyö. Ei muuta kuin alelaareja penkomaan uutta huivia varten.



9. tammikuuta 2016

Pellavaverhot

Makuuhuoneeseen piti saada uudet verhot, sillä edellisessä asunnossa olleet olivat liian lyhyet. Ajattelin ensin valkoisia verhoja, mutta päädyin kuitenkin harmaaseen. Anttilasta löytyi alennuksesta yksiväristä harmaata pellavakangasta. Valosta riippuen kangas näyttää välillä violettiin taittavalta. Kangas maksoi n. 7€/m. Myyjä suositteli Monsuuninauhan käyttöä ja päätin sitä kokeilla. Nauhan ompelu arvelutti aluksi, että miten se kohdistetaan ja netistä yritin etsiä siihen vinkkejä, mutta en löytänyt tarkkaa ompeluohjetta.




Maalaisjärjellä sain monsuuninauhan ommeltua. Nauhan lenkit tähtäsin molempiin reunoihin ja ompelin kiinni kaksinkerroin taitettuun verhon reunaan. Nauhan voi pujottaa verhotankoon joko jokaisesta tai joka toisesta lenkistä. Kuvassa olen pujottanut tangon vain joka toisen lenkin läpi, jotta verho menee kapeampaan tilaan eikä peitä liikaa ikkunaa. 






Alareunoihin ompelin kujat verhopainoja varten, jotta sivut laskeutuisivat kauniisti. Kuvissa painot eivät ole vielä paikoillaan. 




Mukavaa viikonloppua! :)