24. marraskuuta 2014

Paperinen joulutähti

Viikko sitten olimme kavereiden kanssa Oulun Taitokeskuksen joulutähtikurssilla. Aivan valmiiksi ei ehditty tähtiä saada kurssin neljässä tunnissa. Yllättävän hidasta puuhaa, vaikka opettaja oli vieressä neuvomassa. Paljon kauemmin olisi kestänyt, jos itse olisi ohjetta alkanut tulkitsemaan kotona. Hitain vaihe oli kuvioiden kovertaminen mattoveitsellä. Kuviovaihtoehtona oli pitsikuvio tai kolmiot, mutta toki olisi itsekin voinut keksiä kuvion. Kurssilla aloitin tähden pitsikuviolla, mutta toiseen tähteen tein kolmioista kuvion. Jo muutaman sakaran kuvioinnin jälkeen oli sormet ja kädet kipeät, mutta se ei tekemistä hidastanut.


Tähden tarvikkeet oli yksinkertaiset, kartonkia, mattoveitsi, viivoitin sekä liimaa. Tärkeä on myös suojaava alusta mattoveitsellä leikkaamista varten. Kärkkäiseltä löytyi sattumalta oivallinen alusta juuri tämmöiseen tarkoitukseen. Alustan mukana tullut terä ei kuitenkaan ollut kovin hyvä. 

Liimausvaihe oli aika haastava, kun erikeeper ei kovin nopeasti kuivunut. Viimeisen sakaran yhdistäminen tuotti myös haastetta, kun ei meinannut enää saada kättä tähden sisäpuolelta pitämään liimauskohtaa paikallaan. 

Harmaa tähti ei vielä päässyt ikkunaan, kun ei ollut kuin yksi valo. Punainen tähti komeilee jo keittiön ikkunassa. Tähdet voi taitella kätevästi kasaan säilytystä varten.
Hiukan olen pettynyt lopputulokseen, kun kartonki on sen verran paksua, ettei valo loista läpi ollenkaan keskikohdasta. Tälle joulua en taida enempää paperitähtiä askarrella, mutta ensi vuonna voisi kokeilla taas uudestaan. :)
8 kommenttia:

 1. Vau, onpa kivan näköinen:). Varmasti vaati kärsivällisyyttä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vähän vaati kärsivällisyyttä. :D Vähän uusia ideoita jo miettinyt ensi joulun paperitähtiä varten. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joka ikkunassa joulutähdet valaisemassa..

   Poista
 3. Aivan mielettömän hieno tähti! Minkälaisen valon laitoit tähden sisälle, mietin vain ettei pahvi pääse liikaa kuumenemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tähdessä on energiansäästölamppu, joka ei juurikaan kuumene. En jätä valoa kuitenkaan yksin palamaan.

   Poista
 4. Ai, noita tollasia tähtiä voi siis tehdä itse. Minä ostin Berliinin yhdeltä joulutorilta 6 EUR hintaan. Tähtiä olen tehnyt strömsön ohjeella aiemmin. Sun on kauniimpi kun koristeellinen kuviot. Sellaiset on yössä mun Berliinin tuliaisessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin on muutamia ostettuja paperitähtiä, mutta molemmissa on puolensa. Oma tekemät on työläitä, eikä niille voi laskea arvoa. Ehdottomasti kannattaa kokeilla paperisten tähtien tekoa. :)

   Poista

Kommentoi rohkeasti! :)