1. tammikuuta 2015

Pyöreä virkattu matto

Osan joululahjoista tein hyvissä ajoin ja tässä niistä vihdoin kuvia. Mitä aiemmin lahjan on ostanut tai tehnyt, sitä vaikeampaa on olla kertomatta sitä lahjansaajalle. Äidin ja siskon paketeista paljastui pienet vessan matot. 
Virkkasin harmaan maton Molla Millsin Virkkuri- kirjan Pitsimatto S-ohjeella. Pinkin maton virkkasin Lankavan ohjeella, joka löytyy täältä. Kummassakin työssä minulta loppui matonkude kesken ja reunapitsit jäi virkkaamatta. Matoista tuli silti sopivan kokoiset. Milloin opin ostamaan riittävästi matonkudetta?


Harmaa matto on trikookudetta ja pinkki on ontelokudetta. Ontelokuteen hyväpuoli on sen tasalaatuisuus ja se, ettei siinä ole solmuja ja liitoksia. En osaa sanoa, että kumpi on lopputuloksena kivempi tai kumpi oli mukavampi tehdä. 
Itsellekin voisin vessaan maton virkata, mutta väriä en osaa päättää. Monta työtä taas kesken ja mielessä, että pitäisi malttaa tehdä ne ensin loppuun. Mattojen värien innoittamana minulla on tällä hetkellä koululla vinoraitakori siskolle.

Hyvää ja käsityörikasta uutta vuotta 2015!


4 kommenttia:

  1. Mun matto on odottanut virkkaajaansa jo vuoden. Nää sun matot oli kyllä niin kivoja että ehkä saisin riittävästi inspiraatiota väkertää sen omanikin lopulta loppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän nopeasti tulee valmista, etenkin kun pientä mattoa virkkaa. Eikä virkkaamista malta lopettaa helposti.. :)

      Poista

Kommentoi rohkeasti! :)