14. marraskuuta 2014

Vinoraidallinen virkattu kori

Alelaarista ostamani mintunvihreä matonkude on odottanut käsityökorissa jo jonkin aikaa. Lopulta otin sen esille ja päätin virkata siitä vinoraitakorin Molla Millsin Virkkuri -kirjan ohjeella. Mintun kaveriksi valitsin beigen värisen kuteen, jota käytin aiemmassakin kaksivärisessä korissa. Ensimmäisestä virkatusta matonkudekorista kirjoitin täällä. Sopii hyvin tämänkin värin kanssa. Väriyhdistelmä on hempeä, mutta silti niin mieluinen ja onpahan vaihtelua viimeaikaisille musta-valkoisille töille. 




Maton kuteesta virkkaaminen on nopeaa, mutta rasittaa aika paljon käsiä ja sormia.  Välillä pitää malttaa pitää taukoa virkkaamisesta. Kuvio virkataan spiraalina, eikä kerrosten vaihtumista ehdi huomata ja valmista tulee huomaamatta. Käyttötarkoitus vielä päättämättä, mutta vaihtoehtona käsityökori, koska tähän mahtuu monta aloitettua käsityötä. Toinen vaihtoehto makuuhuoneeseen vaatesäilyttimeksi, sillä vähän käytettyjä vaatteita lojuu milloin missäkin.



Korista tuli lopulta hienompi kuin osasin alussa odottaa. Pidän erityisesti korin ryhdikkäästä muodosta. Mitähän vinoraitaa seuraavaksi? Nyt on matto sekä kori. :)



2 kommenttia:

Kommentoi rohkeasti! :)