5. elokuuta 2014

Blogin aloittaminen

Käsityöt on ollut aina mielekästä tekemistä jo lapsesta saakka. Äiti on opettanut minut jo ennen koulua virkkaamaan. Virkkasin pitkiä ketjusilmukkapötköjä, joille ei koskaan keksinyt käyttöä. Pian opin kuitenkin virkkaamaan kiinteitä silmukoitakin ja ensimmäiset pannulaput syntyivät. Ensimmäiset olivat jotain muuta kuin neliön tai suorakaiteen muotoisia, taisivat muistuttaa enemmän kolmiota. Eka luokalla käsityötunnilla virkattiin pannulappua tms. Virkkasin alun perin pannulappua, mutta työ vain kasvoi ohi pannulapun mitoista ja lopulta oli kaulaliinan mittainen. Värejä oli käytetty runsaasti, ainakin 10 eriväristä raitaa Tämäkään työ ei vielä ollut tasainen, muistutti makkarapötköä, kun se kapeni ja leveni taas. Työ on edelleen tallessa.

Olen aina tykännyt askarrella ja kokeilla uutta. Välillä innostuin tekemään geelikynttilöitä, tekisin niitä varmaan vieläkin, mutta niiden aika on jo mennyt. Olen käynyt maton kutomiskurssilla, jossa tehtiin mattojen lisäksi erilaisia liinoja ja seinäkoristeita. Se oli hauskaa ja haluaisin kangaspuiden ääreen takaisin. 

Lukion jälkeen kävin talouskoulun, kun en päässyt heti opiskelemaan sinne mihin halusin. Se oli mukava koulu, etenkin käsityötunnit olivat mieleeni sielläkin. Oli ihanaa pitkästä aikaa innostua käsitöistä. Toisilta sai inspiraatiota uusiin töihin. Kun yksi päättää tehdä essun, niin kohta on kymmenen erilaista essua tuloillaan. Yksi työ on jäänyt tuolloin kesken, harmi kyllä, kietaisumekko! Sen helma jäi kääntämättä ja on edelleen viimeistelemättä. Kangas oli ihanaa, petrolin sininen pohja, jossa oli mustia palloja. Joskus töitä jää kesken, niin äidilläkin. Hän kutoi minulle ala-asteella villatakkia neulekoneella ja sai palaset valmiiksi, muttei koskaan saanut niitä yhdistettyä! Sitten olinkin jo kasvanut siitä ohi, eikä sitä ollut tarvetta enää tehdä valmiiksi.


Käsitöihin liittyviä muistoja on paljon ja jatkossa uusia käsityöluomuksia aion esitellä täällä blogissa. Olen itse saanut muiden käsityöblogeista paljon inspiraatiota ja ideoita. 

4 kommenttia:

 1. Blogissasi on mukavan rauhallinen ulkoasu ja kirjoitat selkeästi. Hyvää jatkoa blogillesi, tulen varmasti jatkossa katselemaan uusia töitäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyypä piipahtaa sinun blogissasi. :)

   Poista
 2. Olipa mukavaa, että löysin blogisi! Kivoja juttuja täällä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Mukavaa, kun löysit! :) Käyn kurkkaamassa sinunkin blogisi. :)

  VastaaPoista

Kommentoi rohkeasti! :)