7. elokuuta 2014

Huovutuspallot

Kesällä asuntomessuilla törmäsin moniin ihanuuksiin, mutta erityisesti sieltä jäi mieleeni verhojen kaverina olleet huovutuspalloketjut. Päätin kokeilla pallojen huovuttamista pesukoneessa, sillä huovuttaminen veden ja saippuan kanssa on liian hidasta. Neulahuovutustakin olen joskus kokeillut, mutta sekään ei toiminut.

Löysin ihanan petrolin värisen huopuvan langan, josta päätin kokeilla pallojen tekoa. Minulla oli myös turkoosia hahtuvaa, jonka otin myös testiin mukaan. Langasta pyörittelin pieniä tiiviitä lankakeriä ja hahtuvasta pyöritin hentoja myttyjä. Pallot laitoin polvisukkiin ja välit sidoin langalla. Pesin sukat sisältöineen pyyhkeen kanssa 40 asteessa ja lisäsin hiukan pesuainetta.
Lopputulos näytti ensisilmäyksellä siltä, että kerät eivät olleen kunnolla huopuneet vaan niistä erottui selvästi lankojen suunnat. Päätin laittaa ne uudestaan koneeseen 60 asteeseen. Kahden pesun jälkeen näytti edelleen, että osa huopapalloista näytti pörröisiltä lankakeriltä. Pyörittelin palloja käsin vähentääkseni niiden pörröisyyttä. Silmä tottui huovutustulokseen ja pallot onnistui mielestäni hyvin. Hahtuvasta ei tullut muuta kuin huopamöykkyjä, joten luotan lankakerävaihtoehtoon jatkossa. Voisin kokeilla seuraavalla kerralla ohuempaa lankaa, sillä myyjä suositteli sitä. Oman pääni mukaan valitsin kuitenkin paksumman vaihtoehdon. Ehkä valintaan vaikutti myös väri, jota en löytänyt mistään muusta lankavaihtoehdosta!

Nyt suunnittelemaan sitten minkälaiseen lankaan/siimaan/naruun pallot ripustaisin. Huopapalloja on yhteensä n. 35 kpl, joten ajattelin lisäksi käyttää puuhelmiä. Yksi vaihtoehto minulla olikin tehdä ketju kokonaan puuhelmistä, mutta huovutuspallot houkuttivat enemmän. Turkoosi ja ruskea ovat lempivärejäni ja sopivat mainosti yhteen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! :)