27. elokuuta 2014

Huopapalloketju

Aiemmin jo huovutin turkooseja huopapalloja huopapalloketjua varten, mutta niitä ei ollut vielä riittävästi. Turkoosi alkoikin tuntua liian kesäiseltä näin syksyn lähestyessä, joten kokeilinkin harmaata väriä seuraavaksi. Lankakaupan myyjän innoittamana kokeilin pallojen huovuttamista ilman sukkahousuja. Laitoin keräksi pyöritetyt lankapallot sellaisenaan pesukoneeseen pyyhkeen kanssa. Lopputuloksena sain neljä palloa ja yhden hämähäkkiä muistuttavan lankasyttyrän, johon oli huopunut auenneet pallot. En ehtinyt edes ottaa kuvaa, kun harmitti niin paljon ja vein syttyrän suoraan roskiin. Kuulostikin liian helpolta onnistuakseen. 
Palasin tutumpaan huovuttamiseen sukkahousujen avulla. Sukkahousut on olennainen osa pesukoneessa huovuttamista, ettei pallot pääse tarttumaan toisiinsa. Onnistuminen on lähes sata prosenttista. Kuvassa lankakerät sukkahousujen sisässä menossa pesukoneeseen.
Tein pallot Novitan Joki -langasta, joka sopii pesukoneessa huovuttamiseen. Palloja tuli kolmesta kerästä n. 80 kappaletta.Mittailin huopapallojen riittävyyttä olohuoneen matolla. Tässä vaiheessa vielä pohdin, että käyttäisinkö aiemmin tekemäni turkoosit pallot samaan ketjuun, mutta yksivärisenä pidän tästä enemmän.Harmaat pallot sopii hyvin olohuoneen harmaaseen tapettiin.Huovuttaminen on työlästä, mutta ehdottomasti vaivan arvoista. Olen lopputulokseen  erittäin tyytyväinen.

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sinullakin :) En ole ennen nähnyt, että sukkahousujen avulla voisi huovuttaa palloja. Minkä kokoisia palluroita teit langasta ennen pyykkikoneeseen laittoa? Pakko jossain vaiheessa kokeilla itsekin tätä tekniikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Tosiaan helpompi keino kuin saippuan kanssa huovuttaminen, suosittelen. Lankakerät ei juurikaan kooltaan muuttuneet huovutuksessa, kun kerät oli niin tiukkaan keritty. En ottanut sitä riskiä, että löyhemmät kerät olisivat muuttuneet pallosta epämääräiseksi mytyksi.

      Poista

Kommentoi rohkeasti! :)