9. tammikuuta 2016

Pellavaverhot

Makuuhuoneeseen piti saada uudet verhot, sillä edellisessä asunnossa olleet olivat liian lyhyet. Ajattelin ensin valkoisia verhoja, mutta päädyin kuitenkin harmaaseen. Anttilasta löytyi alennuksesta yksiväristä harmaata pellavakangasta. Valosta riippuen kangas näyttää välillä violettiin taittavalta. Kangas maksoi n. 7€/m. Myyjä suositteli Monsuuninauhan käyttöä ja päätin sitä kokeilla. Nauhan ompelu arvelutti aluksi, että miten se kohdistetaan ja netistä yritin etsiä siihen vinkkejä, mutta en löytänyt tarkkaa ompeluohjetta.
Maalaisjärjellä sain monsuuninauhan ommeltua. Nauhan lenkit tähtäsin molempiin reunoihin ja ompelin kiinni kaksinkerroin taitettuun verhon reunaan. Nauhan voi pujottaa verhotankoon joko jokaisesta tai joka toisesta lenkistä. Kuvassa olen pujottanut tangon vain joka toisen lenkin läpi, jotta verho menee kapeampaan tilaan eikä peitä liikaa ikkunaa. 


Alareunoihin ompelin kujat verhopainoja varten, jotta sivut laskeutuisivat kauniisti. Kuvissa painot eivät ole vielä paikoillaan. 
Mukavaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi rohkeasti! :)